0 Jangan seksa binatang

Selama ni antara gambar yang aku suka tengok ialah gambar kucing. Macam-macam karenah kucing dan  aku banyak terbuai dengan topik kucing. Memang best. Dahulu aku pun pernah bela kucing. Tapi bila aku baca artikel ni hati aku jadi sedih dan sakit hati pada pembunuh kucing. Mungkin pembunuh kucing ni masih kanak-kanak agaknya tapi aku tetap geram sangat. Tiada nilai kasih kasih sayang dalam diri kanak-kanak macam tu. Kalau dalam usia yang masih kecil sudah berlaku kejam dan zalim, bagaimana agaknya kalau mereka ni dah besar.

Anak kucing di seksa sampai mati

Anak-anak kucing ini mati akibat perbuatan kanak-kanak yang sering main tembak-tembak dengan peluru getah dan menyiksa anak kucing itu dengan mengikat leher  dengan tali.
04Pw4b9cec0b0068c.jpg
cUqw4b9cec0b09c42.jpg
Ii044b9cec0ae6e51.jpg
 Di suatu desa, 4 ekor anak kucing dari seekor  ibu kucing disiksa sampai mati. Menurut pemilik kucing, pada pagi hari  mereka mendengar tangisan kucing yang memilukan. Mereka segera turun ke halaman dan menemui bahawa anak-anak kucing, 4 ekor, telah disiksa sampai mati, dan (mayatnya) sengaja diletakkan didepan ibunya.
Seekor anak kucing lehernya diikat dengan tali dan badannya direntangkan, dengan dada teriris terbuka menunjukkan jantungnya diiris-iris dan lukanya terlihat. Sementara ketiga ekor anak kucing lainnya, kepala mereka dipijak (sampai remuk).

Menurut pengamatan wartawan, lubang peluru yang ada di kepala anak kucing tersebut berasal dari peluru pistol mainan. Kira-kira, pada malam  seseorang menggunakan pistol mainian untuk memukuli anak-anak kucing tersebut sampai mereka tidak dapat lari, sebelum meneruskan menyiksa anak-anak kucing tersebut sampai mati, dan secara sengaja meletakkan anak-anak kucing  tersebut di sebelah ibu kucing.

Ibu kucing yang malang tersebut terus menjilat bulu-bulu anaknya, seperti berharap hal itu akan menghidupkan kembali anak-anak kucing yang malang itu. Si pemilik kucing sendiri sampai tak mampu berkata-kata, menangis dan berharap penyiksa kucing tersebut dapat ditemukan.

 

kkawan blogspot 2013 Copyright © 2013 - |- Template created by PaksuTrubo - |- Powered by Blogger Templates